Friday, July 12, 2013

Tematisk Og Stilistisk Analyse Af Filmen "Fight Club"

IndholdsfortegnelseSide1. Indledning..???????????????????????????????....22. En navnløs hovedperson???????????????????????????23. Tematik3.1 Kapitalisme og forbrugerisme???.????????????????33.2 Maskulinitet i forfald??????????????????????.44. Stil (virkemidler)4.1 Voice over ? et magtfuldt redskab?????????????????.54.2 Elliptisk og rytmisk Montageklipning????????????????64.3 Lyd og musik?????????????????????????..64.4 Ironi ?????????????????????????????74.5 Mise-en-scene?????????????????????????.75. Konklusion???????????????????????????????.....86. Kilde- og litteraturfortegnelse?????????????????????????9Bilag 1: Scene inddeling af Fight order??????????????????????..101. IndledningAt give et resumé af Fight decree er ikke nemt, da filmen fungerer på mange planer både eksplicit og implicit. Jeg vil imidlertid forsøge mig med et resumé indeholdende oplysninger, der efter min vurdering er vigtige i forhold til denne opgave. Den unavngivne hovedperson, som vi i denne opgave for nemheds skyld vælger at kalde knee bend (Edward Norton), er kontorslave i en amerikansk storby, crowbar i en lejlighed fyldt med Ikea møbler og køber prestigefyldte varer dikteret af forbrugerkulturen. Som resultat deraf pry han et tomt og overfladisk liv, hvilket giver fysisk udslag i alvorlig søvnløshed. Han finder midlertidig følelsesmæssig substans hos forskellige støttegrupper (fx for testikelkræft, hjerneparasitter), der gør ham i stand til at sove. Denne løsning er dog ikke holdbar, og en dag møder han Tyler Durden (Brad Pitt), en muskuløs, rå og kompromisløs fyr.
Ordercustompaper.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Da Jacks lejlighed ved et uheld (tilsyneladende) springer i luften, flytter han ind hos Tyler, som får ham til at indse det forkerte i hans materielle livsstil, og sammen crank de Fight floor show, en klub, hvor mænd banker hinanden til plukfisk. Herigennem føler Jack, han pry igen, og hans søvnløshed forsvinder. Klubben organiseres og objectify Mayhem opstår, hvor klubbens medlemmer udfører terrorisme mod barge in selskaber. Projektet kulminerer til sidst i en bombning af alle kreditforeningernes bygninger.Fight Club af David Fincher, blev i 1999 rost af kritikere og anmeldere for dens modige og sofistikerede kritik af det amerikanske, kapitalistiske forbrugersamfund. Filmen er en blockbuster, der behandler dette emne i en ikke før set grad. Dens meget voldelige karakter delte til gengæld anmeldere i to... If you want to get a full essay, order it on our website: Ordercustompaper.com

If you want to get a full essay, wisit our page: write my paper

No comments:

Post a Comment